Terug naar overzicht
28 augustus 2020
 

Schoolverlaters in 2020? Mindset is alles!

Het einde van de zomervakantie, traditioneel een moment waar jong geweld de arbeidsmarkt op stormt. Zo ook Viktor, 24 jaar, met een bachelor leraar secundair onderwijs en een master communicatiewetenschappen op zak stort hij zich met een onbevangen blik op de sollicitatiemarkt. Viktor ziet zich straks zowel werken in het onderwijs als in de bedrijfswereld in een job binnen marketing of communicatie.


Viktor staat aan het begin van zijn sollicitatieavontuur en kijkt daar resoluut positief tegenaan. "Ik merk dat het aantal vacatures sinds half augustus weer toeneemt, dus ik ben helemaal klaar om erin te vliegen."


Goesting en energie als troef

Van schroom of twijfels weinig te merken bij deze schoolverlater die er al een wereldreis heeft opzitten. "Ik ben sowieso heel enthousiast ingesteld." Dat haalt hij ook aan als we hem vragen naar zijn grootste troeven. "Ik heb eerder een extraverte persoonlijkheid en hou van dynamiek. Ik hou van positieve vibes en steek overal graag schwung in." Ik hoop met die eigenschappen het verschil te maken in mijn job."


Ervaring werkt

Dat deze jongeman geen stilzitter is, blijkt uit het rijtje aan vakantiejobs dat op zijn cv prijkt. Kassawerk, productiewerk en verkoop. De variatie aan jobs leerde hem veel over wat voor hem belangrijk is. En dat is duidelijk actie, afwisseling en sociale contacten. Het verwondert niet dat Viktor tussendoor ook nog traint als triatleet.


Waaier aan mogelijkheden

"Wakker liggen van mijn zoektocht naar werk? Niet echt", zegt hij. "Er liggen verschillende pistes met mogelijkheden open, ik kijk ernaar uit om te leren van sollicitatiegesprekken en stel me zonder problemen flexibel op. Ik kreeg al interessante voorstellen via AGO Jobs & HR, maar ik kom eerst nog graag mijn engagement bij mijn huidige vakantiejob na."


AGO weet meer

"Wat een starter als Viktor van een werkgever verwacht? "Ik hoop terecht te komen in een goeie werksfeer en een toffe bende. Al is het moeilijk om daar tijdens sollicitaties een correct beeld van te krijgen. Daarom vind ik solliciteren via AGO Jobs & HR zo gemakkelijk. Zij scannen de markt continu en hebben een groot netwerk aan bedrijven dat ze door en door kennen. Tegelijk kennen ze ondertussen ook mijn kwaliteiten en persoonlijkheid. Ze weten perfect waar ik wel en niet pas. Dat geeft me meer vertrouwen bij het solliciteren."


Dat de droomjob voor Viktor in het verschiet ligt, daar twijfelen we niet aan.
Beter, daar werken we aan.Past een starter als Viktor perfect in jouw team? Neem dan snel contact op met één van onze kantoren in jouw buurt!